Spar elafgiften i dit sommerhus

Som beskrevet i dette indlæg fra tidligere (Hvornår er det billigt at lade elbilen op?), er det svært at rykke mærkbart med elprisen. Den rå el udgør nemlig kun 12% af den samlede pris. MEN det kan du faktisk gøre noget ved! Spar elafgiften i dit sommerhus ved at øge dit elforbrug en smule…

Spar flere tusinde kroner

Hvis dit sommerhus er registreret med elvarme7varmepumpe som den primære varmekilde i BBR, så kan du spare mange penge på elafgiften på dit forbrug over 4000kWh.

Kontrollér her om dit sommerhus har elvarme som primær varmekilde

Dit forbrug der overstiger 4000kWh om året kan få nedsat elafgiften til mellem 15-30 øre pr. kWh. som følge af en ny politisk aftale. Det vurderes at sommerhuse med et højt elforbrug (cirka 1/5 af alle sommerhuse i DK) vil kunne spare mellem 2000-4000,- DKK årligt. Men med en af vores ladebokse installeret vil dette potentielt give en endnu større besparelse for dig som sommerhusejer, men dine lejere vil stadig betale fuld pris for deres forbrug. På den måde kan du forøge indtjeningen en smule for dit sommerhus.

Ret dine BBR-oplysninger her

Spar elafgiften ved at øge dit forbrug. Med en opladerboks til elbiler i dit sommerhus vil du hurtigt komme over 4000 kWh i forbrug, og besparelsen vil være markant fordi dine lejere kommer til at betale for forbruget.

Husk at registrere det hos dit elselskab

Dit elselskab/elleverandør ved ikke automatisk, at du har krav på lavere elafgift – kontrollér derfor at de har registreret din opvarmningsform korrekt.

Afgiftbesparelsen vil blive angivet som et seperat punkt på din elregning.