Softwareopdateringer til elbiler

Softwareopdateringer til elbiler

Hvem havde troet for blot 10 år siden, at man kunne gå fra en ikke-selvkørende bil til en selvkørende bil – blot ved én enkelt softwareopdatering? Det er virkeligheden i dag, og softwareopdateringer til elbiler kan både ændre på rækkevidden, kontrolpanelet, tophastigheden, accelerationen osv.

Tesla er mestrene til opdateringer

Som Tesla ejer sidder man spændt og kigger med hver gang der annonceres nye opdateringer til deres bil. Det er en ekstra feature, som gør det at være elbil-ejer endnu sjovere.

Det kan sammenlignes med softwareopdateringer til din smartphone. Brugeroplevelsen ændres til at være lidt mere lækker ved hver opdatering, og funktionerne bliver smartere og smartere for hver gang. Det samme sker med elbiler.

Forventningsglæden er stor

Forventningsglæden er stor hver gang nye opdateringer introduceres, og det er netop DET, som der gør det ekstraordinært at være elbilsejer. Det kan blot være farven i kontrolpanelet som ændres eller userinterfacet der får en overhaling, men også en opdatering til selve energieffektiviteten af kørslen og rækkevidden.

Hvilken elbil skal du købe?

Softwareopdateringer til elbiler er revolutionerende og forøger brugeroplevelse som elbilejer. Det er en fed feature, som elbilproducenterne skal behandle med omhu for at opretholde troværdigheden og kundetilfredsheden. En softwareopdatering som ikke er gennemtestet og indeholder en masse små børnefejl er ikke optimalt – og dette er risikoen ved at opdatere softwaren ofte.

Her kan du læse lidt om softwareopdateringer hos Jaguar

Man kan også følge med på Tesla’s blog omkring nye opdateringer og hvad de indeholder her.