Refusion af elafgiften

refusion af elafgiften

Du kan som udlejer af dit sommerhus med en ladeboks installeret få refusion af elafgiften. Denne fordel opnår du ved at have et abonnement hos os.

Der skrives følgende på SKAT’s hjemmeside: “Virksomheder – dvs. konkret ladestanderoperatører – godtgøres således i dag elafgift, når ladestanderen drives for virksomhedens regning og risiko, og virksomheden er involveret i driften heraf”link

Fremtiden er elektrisk er en ladestanderoperatør på det danske sommerhusmarked, og godtgøre alle sommerhusejere, ved at udbetale den afgift som de betaler for den forbrugte strøm i deres ladeboks. Dette er UANSET om det er dem selv, som benytter sig af ladeboksen, eller deres lejere. De får 0,88 kr. tilbagebetalt per kWh for den mængde strøm ladeboksen har forbrugt. Det eneste krav er, at ladeboksen drives og ejes af Fremtiden er elektrisk selv.

Abonnementsordning

Det er vores abonnementsordning som berettiger sommerhusejerne til at få refunderet elafgiften. Dette skyldes at ladeboksen ikke ejes af sommerhusejeren selv, men derimod Fremtiden er elektrisk. Sommerhusejeren betaler blot et mindre månedligt beløb for serviceaftale, test og aflæsning af elmåleren, og kan til hver en tid betale det resterende beløb af ladeboksen, hvis det ønskes at eje den selv.

Hvordan fungerer elafgift-refusionen?

Du betaler blot din elregning som du normalt ville gøre. Den eneste forskel er blot, at vi hvert år aflæser og tester din ladeboks, hvorefter du modtager modregning af den mængde strøm, du (eller dine lejere) har forbrugt hos dit elselskab til opladning af elbil. Godgørelsen som du får udbetalt er 0,88 kr. pr. kWh i refusion af elafgiften.

OBS!
Det skal dog bemærkes, at hvis du har solceller, jordvarme el. lign. får du ikke afgiftsrefusionen. Det kan således heller ikke lade sig gøre BÅDE at være berettiget til afgiftrefusion og elvarmeordningen.

Regneeksempel

Lad os sige, at du ejer et sommerhus som du lejer ud, og beslutter dig for, at få en ladeboks installeret for at opnå en øget lejeindtægt og interesse omkring dit sommerhus.

Med vores ladeboks installeret betaler du kun 129,- kr. i måneden, og er berettiget til afgiftrefusion for den strøm ladeboksen har forbrugt.

Du lejer nu dit sommerhus ud til en lejer som har en Tesla Model S.

En Tesla Model S har op til 85 kWh batteri hvilket koster cirka 190 kr. at oplade fuldt (2,25 kr./kWh * 85 kWh) hos din el-leverandør alt afhængig af den aktuelle el-pris. Læs mere om svingninger i elpris her. Men dit udlejningsbureau fakturer altid den forbrugte el direkte til lejeren, så denne udgift skal ikke betale for.

Det vil sige, at ved blot én enkelt opladning af en Tesla Model S, bliver du godtgjort med 74,8 kr. (0,88 kr. * 85kWh). Det skal bemærkes at dette blot er ved én opladning.