Opladning i sommerhuset

Bilbasen har netop udgivet en artikel omkring opladning i hjemmet. I den forbindelse vil jeg komme med lidt andre synspunkter omkring opladning i sommerhuset.

Du kan læse artiklen som jeg referer til her.

Pris for installationen

Bilbasen skriver, at installationen i sig selv koster 8000,- kr. hos E.ON, da ladeboksen skal have sin helt egen strømkreds med eget HPFI relæ osv. Det er rigtigt i forhold til den elektriske installation, men at installationen er dyr passer ikke.

Hos Fremtiden er elektrisk installerer vi GRATIS hvis du har valgt vores sølv-pakke. Hvis du vælger vores guld-pakke koster det blot 2499,- kr. for standardinstallationen. Det er altså en væsentlig forskel på prisen for standardinstallationen, og det er derfor værd at undersøge markedet i dybden.

Samtidig nævner bilbasen, at en elbil-lader i hjemmet kan hæve værdien for selve huset, og det samme gælder for dit sommerhus. Værdien stiger, og det bliver mere attraktivt at leje når opladning i sommerhuset er muligt.

Læs mere om forskellen mellem guld- og sølv-pakken her.

Prisen for en ladeboks

Bilbasen skriver at en ladeboks koster mellem 5.799 kr. og over 20.000 kr. Hos Fremtiden er elektrisk indgår ladeboksen gratis mod et mindre månedligt beløb. Du lejer altså ladeboksen af os, og opnår derfor mulighed for afgiftsrefusion. Denne mulighed kan i sidste ende tjene ladeboksen ind.

At kunne oplade elbilen i sommerhuset kræver altså også en særlig installation som i normale husstande. Men prisen er ikke høj, og du kan både øge indtægten og værdien af sommerhuset. Derfor er det en økonomisk og fremtidssikker forbedring.