Mode 3 opladning

Mode 3 opladning

Denne opladningsmetode er den mest benyttede, den hurtigste og sikkerheden er i top hvis du får installeret den korrekt. Mode 3 opladning er den mest populære lademetode i Europa hvor type 2 stikket samtidig benyttes.

Der findes generelt 4 måder at oplade sin elbil på. Disse metoder er listet i IEC 61851-1 standarden, som beskriver hvordan elbiler kan lades op via forskellige modes. I dette blogindlæg vil jeg skrive om mode 3 opladning af elbiler. Herunder fordele og ulemper.

Fordele

  • Hurtig opladning
  • God kontrolenhed i ladeboksen til at kommunikere med elbilen
  • Sikkerhed i top ved korrekt installation (dedikeret kredsløb og stik)

Ulemper

  • En dyrere løsning end mode 1 og mode 2
  • Kræver sin egen installation i eltavlen (ved køb af vores abonnement installerer vi gratis)

Dette er den eneste opladningsmetode, der opfylder de gældende standarder for elektriske installationer med elbilladere. Det tillader også, at elektriske husholdningsapparater kan betjenes under elbilens opladning. Samtidig optimeres ladetiden for den elektriske bil.

Hvis du kobler din elbil til din normale stikkontakt, som ved mode 1 og 2, svarer til at koble 80 køleskabe til den samme stikkontakt. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler på det kraftigste IKKE at gøre dette.

Ved 16A 3 faset ladeboks vil din ladeboks kunne levere 11kW hvilket er rigeligt til en hurtig opladning. En Nissan LEAF kan kun lade med 3,7kW hvor en Tesla kan lade med op til 22kW.