HPFI relæ type B

HPFI type B

HPFI Type B relæer må ikke forveksles med automatsikringer type B eller kombiafbrydere type B. De kan nemt forveksles da de ofte kommer frem i de forskellige søgemaskiner, når man søger efter HPFI type B. Disse karakteristikker for henholdsvis automatsikringer og kombiafbrydere fortæller noget om deres termiske egenskaber. Ikke omkring deres elektromagnetiske egenskaber som i type B relæet.

Et type B fejlstrømsrelæet skal bruges så snart vi har at gøre med frekvensomformere som omformer frekvensen fra AC til DC. Under denne proces kan der opstå DC reststrømme som vi skal have detekteret. Disse reststrømme kan opstå i forbindelse med opladning af din elbil!

Karakteristikker

Nedenfor ses de forskellige typer HPFI relæer.

HPFI type B

En belastning på det elektriske system i din husholdning som kræver type B beskyttelse (såsom elbil opladning), må ikke installeres i forbindelse med den allerede installerede type A HPFI relæ. Dette skyldes at HPFI type A relæet bliver mættet, hvilket resultere i en uønsket/forkert udkobling og vil derfor ikke overholde sikkerhedskravene.

Et HPFI relæ type A kan kun detektere AC og pulserende DC samt reststrømme med et jævnstrømsindhold op til 6 mA. Hvis den skal være i stand til at måle DC reststrømme, skal man anvende type B versionen.

Vil du læse mere om sikkerheden i et elsystem så tryk her. Eller læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du gerne vil lære noget mere om HPFI relæer generelt så se video nedenfor.