HPFI relæ type B

HPFI type B

HPFI Type B relæer må ikke forveksles med automatsikringer type B eller kombiafbrydere type B. De kan nemt forveksles da de ofte kommer frem i de forskellige søgemaskiner, når man søger efter HPFI type B. Disse karakteristikker for henholdsvis automatsikringer og kombiafbrydere fortæller noget om deres termiske egenskaber. Ikke omkring deres elektromagnetiske egenskaber som i type B relæet.

Et type B fejlstrømsrelæ skal bruges så snart vi har at gøre med frekvensomformere som omformer frekvensen fra AC til DC. Under denne proces kan der opstå DC reststrømme som vi skal have detekteret. Disse reststrømme kan opstå i forbindelse med opladning af din elbil!

Typisk når vi lade vores elbil op derhjemme bruger vi AC opladning. Det vil sige, at elbilen selv transformere AC til DC da batteriet er en DC-spænding. Under denne transformation kan der opstå reststrømme, som kan låse dit HPFI type A fast. Det vil sige at din installation bliver farlig. Derfor skal du have 6mA DC detektion enten i dit HPFI relæ eller direkte i ladeboksen. Vi sælger kun ladebokse med 6mA DC beskyttelse indbygget. Læs mere om dem her.

Karakteristikker

Nedenfor ses de forskellige typer HPFI relæer.

HPFI type B

En belastning på det elektriske system i din husholdning som kræver type B beskyttelse (såsom elbil opladning), må ikke installeres i forbindelse med den allerede installerede type A HPFI relæ. Dette skyldes at HPFI type A relæet bliver mættet, hvilket resultere i en uønsket/forkert udkobling og vil derfor ikke overholde sikkerhedskravene.

Et HPFI relæ type A kan kun detektere AC og pulserende DC samt reststrømme med et jævnstrømsindhold op til 6 mA. Hvis den skal være i stand til at måle DC reststrømme, skal man anvende type B versionen.

Vil du læse mere om sikkerheden i et elsystem så tryk her. Eller læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du gerne vil lære noget mere om HPFI relæer generelt så se video nedenfor.

Ladeboks med HPFI type B

Nogle ladebokse har indbygget HPFI type B beskyttelse. Det vil sige, at de har en 6mA DC reststrømsovervågning, som sørger for at sende et signal til kontaktoren i ladeboksen om at den skal slå fra. På den måde kan du undgå at skulle købe det dyre HPFI type B relæ, og kan derfor nøjes med den billigere HPFI type A.

Fremtiden er elektrisk har kun ladebokse med indbygget type B beskyttelse da installationen bliver langt billigere. Vores ladeboks låser stikket fast når elbilen oplader, der er 6mA DC detektion, LED lysdioder til at vise status på ladeboksen og så er den lille og kompakt.

billig ladeboks
Ladeboks med indbygget type B beskyttelse

Har du fået lyst til at vide mere om vores produkter? Så send os en mail. Så ringer vi dig op og fortæller om dine muligheder.