Nye tal: Boom af elbiler i 2019

Stigningen af solgte elbiler har opnået et lille BOOM i 2019. Det kan tydeligt ses på statistikkerne, at flere elbiler i 2019 er kommet på de danske landeveje.

Eksponentiel stigning

Stigningen af elbiler har været eksponentielt stigende siden 2016. Dette er på trods af uvisheden om registreringsafgiften samt mulighed for refusion af den såkaldte ‘processtrøm’ som virksomheder kan få refunderet for deres elforbrug til opladning af elbiler.

Det er dog for nyligt (ultimo 2019) vedtaget, at registreringsafgiften ikke stiger foreløbig og fordelen ved processtrøm bibeholdes. Dette burde sende ENDNU mere skub i elbils-salget i 2020. Så selvom flere elbiler er kommet til i 2019, så forventer jeg personligt at vi møder en endnu større stigning af solgte elbiler i 2020.

Tabel over stigning

Nedenfor ses stigningen over solgte elbiler fra 2016 til 2019.

Kilde: https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=29104

Som det ses ovenfor, er der i 2019 blevet solgt 4500 elbiler hvilket svarer til cirka 2,2% af det samlede salg af privatbiler.

Hvilken elbil skal du vælge?

Har du fået blod på tanden til at overveje en elbil næste gang? Så kan du læse lidt mere om at vælge en elbil, som passer til dine kørselsbehov her.

Skal man lease?

Leasingmarkedet har taget godt fat i elbilmarkedet, og cirka 40% af de elbiler der i dag kører rundt på de danske landeveje er leaset. Det kan derfor godt være en fordel for dig, at lease en elbil frem for at eje. Men det kan der læses mere om hos de respektive leasingselskaber. Både fordele og ulemper heromkring.